hóBORt

Borokról, egyetemistáktól

Vörösborzselés pohárkrém recept

2015. október 31. 17:33 - nikolettam

Szép estét hóBORtosok! A héten már kaptatok néhány gyűjteményt, melyben ötleteket adtunk, hogy a Halloween-i dekorációban is kivehessék a részüket az üres borosüvegek, illetve poharak.

Ha még nem láttátok a bejegyzést, kattintsatok >ide< a borospoharakért, és >ide< a borosüvegekért.

Ma pedig egy Halloween-i desszertet készítünk vörösborból, ami gumicukornak indult, de végül egy pohárkrém lett belőle :) A recept kevés hozzávalót tartalmaz, ha más típusú, vagy esetleg több zselatinnal készítettük volna, akkor akár még gumicukor is lehetett volna belőle. Ha valakinek sikerül, nyugodtan küldje el nekünk ;)

Lássuk a hozzávalókat:

- vörösbor,

- cukorszirup, 

- zselésítő, zselatin,

- és vanília pudingporból margarin/vaj hozzáadásával krémet készítünk.

Elkészítés:

Először cukorszirupot készítettünk, 1:1 arányban víz és cukor hozzáadásával (de ez opcionális). A borba is tehetjük a cukrot, így nem hígítjuk, de mi maradtunk a cukorszirupnál és egy pohár bornál.

Közben elkezdtük melegíteni a bort, majd beletettük a szirupot és a zselét. Fontos, hogy ne forrjon fel, mert se a zselének, se a bor alkoholtartalmának nem tesz jót ;)

Ezután egy tálba öntöttük, és 2-3 órára a hűtőbe tettük.

.... 3 órával később ....

Ekkor terveztük azt, hogy majd gumicukor denevéreket formálunk...

... de valójában egy tortazselé állagot kaptunk, így a kivágott formákat lehetetlen volt egészben kivenni, így tehát menet közben megpróbáltuk menteni a menthetőt. Ízvilágban úgy gondoltuk, hogy a vanília krémhez passzolhat ez a gyümölcsös borzselé. Tehát neki is láttunk... Egy egyszerű vanília pudingporból margarin hozzáadásával krémet készítettünk, majd hagytuk kihűlni.

Szerettük volna elkapni a Halloween- őrület hangulatát mi is, ezért az édességet úgy tálaltuk, hogy ötvöztük a bor és a Halloween stílusjegyeit. :D

Tipp: ha kicsit langyos marad a pudingkrém, akkor ahogy a zselé picit megolvad, egy igazán különleges kinézetű desszertet kapunk. Le sem tagadhatnánk, hogy Halloween van.... Hogy ezt még tetőzzük, a denevért a pohár szélére tettük.

Íme a desszert, természetesen borospohárban ;)

Ui.: ha nem Halloween-re készül, akkor érdemes megvárni,amíg a puding kihűl és mellé tálalni a borzselét :)

Reméljük a kreatívkodásból még nektek sem volt elég, ezért már most szólunk, hogy ne dobjátok ki a borosdugókat sem! Akár karácsonyi ajándék ötleteket is elleshettek majd az inspirációs bejegyzésünkből. A többi egyelőre maradjon meglepi ;)

Forrás: Pinterest

De, hogy ne legyen olyan rossz a várakozás, használjatok már most fel néhány dugót! Adunk is rá egy őszi ötletet :)

Forrás: PaintedCellars

 

Ne feledjétek, további képekért kövessétek az Instagram oldalunkat is! 

Üdv,

a hóBORt csapata :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borhobort.blog.hu/api/trackback/id/tr848025944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása